Vapaaehtoistoiminta

Vertaisuus on vapaaehtoisuuteen perustuvaa ei-ammatillista toimintaa, jonka lähtökohtana ovat samankaltaiset kokemukset sairastumisesta ja siitä kuntoutumisesta. Vertaisuus on kokemusasiantuntijuuden perusta. Oma tarina tulee hyväksyttäväksi osaksi elämää ja antaa toivoa selviämisestä erilaisista elämäntilanteista. Kuka tahansa voi sairastua, jolloin samanlaisen elämäntilanteen kanssa painiskeleva voi saada ymmärrystä ja tukea.

Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoiset ovat järjestömme sydän! Tule mukaan mielekkääseen ja innostavaan toimintaan. Olkkarissa voit toimia eri tavoin kiinnostuksesi ja jaksamisesi mukaan.
Tarvitsemme juuri sinua!

Mitä minä voisin tehdä?

Pyrimme löytämään sinulle sopivan vapaaehtoistehtävän voimiesi, halusi ja kiinnostuksesi mukaan. Voit olla mukana suunnittelemassa ja järjestämässä erilaisia tapahtumia, tulla toiminnan esittelyihin mukaan oppilaitoksiin ja messuille, vetää ryhmää tai olla muuten vaan apuna esimerkiksi harrasteryhmässä.

Kesällä 2017 vapaaehtoiset toimivat kesä-Olkkarissa tehdyssä kyselyssä haastattelijoina, tukivat muutossa ja toimivat tarvittaessa Olkkarin arjessa apuna. Mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena on siis useita, tule rohkeasti mukaan ja mietitään yhdessä, mikä olisi se sinulle sopiva vapaaehtoistyön muoto.

Haluatko kaveriksi?

Joskus ihminen kokee olevansa yksinäinen, vaikka ihmisiä voi olla ympärillä. Ihminen tarvitsee toista ihmistä, hyväksyntää ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Yksinäisyys voi olla ahdistavaa ja voi tuntea, ettei kuulu mihinkään. Ulkopuolelle jääminen satuttaa ja vaikuttaa itsetuntoon, kun kokee ettei kelpaa tai kuulu joukkoon. Yksinäisyyttä voi myös hävetä ja sen voi tuntua pelottavaltakin.

Haluatko olla tukemassa ja olla vierellä kulkijana jonkun tällaisen ihmisen rinnalla. Jos kiinnostuit ajatuksesta, ota yhteyttä Merjaan. Sopikaa tapaaminen ja voit kertoa, miten sinä voisit olla tukemassa jotain tukea tarvitsevaa.

Tarvitsetko kaveria?

Koetko tarvitsevasi tukea elämäntilanteeseeni? Tuntuuko, että et uskalla lähteä ulos omasta kodistasi? Haluaisitko, että voisit käydä jonkun kanssa kahvilla, mutta et tunne ketään? Haluaisitko tulla Olkkarille, mutta kynnys tuntuu liian korkealta?

Me voimme auttaa sinua löytämään itsellesi ”kaverin”, jonka kanssa voit tehdä asioita, joita et muuten ole uskaltanut. Aluksi kartoitamme tilanteesi ja yritämme löytää juuri sinulle sopivan kaverin (vapaaehtoisen), jonka kanssa teemme yhteisen suunnitelman. Voitte yhdessä kaverinne kanssa määritellä, miten ja kuinka usein haluatte tavata. Voimme sopia esimerkiksi viiden kerran tapaamiset, jonka jälkeen mahdollisuuksien mukaan voitte jatkaa yhdessä, jos se sopii vapaaehtoiselle ja sinulle.

Älä jää yksin, vaan tule rohkeasti mukaan!

Vapaaehtoisten illat

Järjestämme kaikille avoimia vapaaehtoisten iltoja, jossa yhdessä keskustellaan ja suunnitellaan tulevia tapahtumia ja toimintoja. Vapaaehtoisten illoissa on mahdollisuus jakaa ja tulla kuulluksi unohtamatta kahvihetkeä. Seuraava ajankohta vapaaehtoisillalle löytyy Ajankohtaista-osiosta tai Facebook sivuiltamme.

TERVETULOA MUKAAN!

Vapaaehtoisten koulutukset

Koulutamme ja annamme ”työkalut”, jos haluat tulla yhdistyksemme vapaaehtoistoimintaan mukaan! Vuoden 2018 aikana olemme järjestäneet vapaaehtoisten perus- ja vertaisohjaajakoulutuksen yhteistyössä Seinäjoen Järjestötalon kanssa.

Vapaaehtoistoiminnasta vastaa kokemuskoordinaattori Merja ja vastaava ohjaaja Kristiina . Voit olla yhteyksissä heihin, jos haluat lisätietoja tai olet kiinnostunut tulemaan toimintaan mukaan.