Vapaaehtoistoiminta

Vertaisuus on vapaaehtoisuuteen perustuvaa ei-ammatillista toimintaa, jonka lähtökohtana ovat samankaltaiset kokemukset sairastumisesta ja siitä kuntoutumisesta. Vertaisuus on kokemusasiantuntijuuden perusta. Oma tarina tulee hyväksyttäväksi osaksi elämää ja antaa toivoa selviämisestä erilaisista elämäntilanteista. Kuka tahansa voi sairastua, jolloin samanlaisen elämäntilanteen kanssa painiskeleva voi saada ymmärrystä ja tukea.

Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoiset ovat järjestömme sydän! Tule mukaan mielekkääseen ja innostavaan toimintaan. Olkkarissa voit toimia eri tavoin kiinnostuksesi ja jaksamisesi mukaan.
Tarvitsemme juuri sinua!

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua Olkkarilla paikan päällä.

Mitä minä voisin tehdä?

Pyrimme löytämään sinulle sopivan vapaaehtoistehtävän voimiesi, halusi ja kiinnostuksesi mukaan. Voit olla mukana suunnittelemassa ja järjestämässä erilaisia tapahtumia, tulla toiminnan esittelyihin mukaan oppilaitoksiin ja messuille, vetää ryhmää tai olla muuten vaan apuna esimerkiksi harrasteryhmässä.

Vapaaehtoiset toimivat tarvittaessa Olkkarin arjessa ja tapahtumissa apuna. Mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena on useita, tule rohkeasti mukaan ja mietitään yhdessä, mikä olisi se sinulle sopiva vapaaehtoistyön muoto.

Vapaaehtoisten illat

Järjestämme kaikille avoimia vapaaehtoisten iltoja, jossa yhdessä keskustellaan ja suunnitellaan tulevia tapahtumia ja toimintoja. Vapaaehtoisten illoissa on mahdollisuus jakaa ja tulla kuulluksi unohtamatta kahvihetkeä. Ilmoitamme somekanavillamme tulevista vapaaehtoisten illoista.

TERVETULOA MUKAAN!

Vapaaehtoisten koulutukset

Koulutamme ja annamme ”työkalut”, jos haluat tulla yhdistyksemme vapaaehtoistoimintaan mukaan! Järjestämme koulutuksia yhdessä muiden paikallisten yhdistysten ja järjestöjen kanssa.

Vapaaehtoistoiminnasta vastaa kokemuskoordinaattori Merja. Voit olla yhteydessä häneen, jos haluat lisätietoja tai olet kiinnostunut tulemaan toimintaan mukaan.