Koulutukset

UUDET KOULUTUKSET SEINÄJOELLA VUONNA 2016! ILMOITTAUDU MUKAAN!

Nonviolent Communication™ (NVC)

– Rakentavaan, väkivallattomaan vuorovaikutukseen liittyvä koulutus

Paikka: Seinäjoen Järjestötalo, Kauppakatu 1, 2krs.

Tarkoitettu: Ammattilaiset, kasvattajat, opiskelijat ja muut ihmissuhdetaitojensa edistämisestä kiinnostuneet

 

SEINÄJOKI

Rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja -koulutus (to-pe):

Osa 1 (to-pe) 28.-29.4.2016                                                                                        Osa 4 (to-pe) 8.-9.9.2016
Osa 2 (to-pe) 9.-10.6.2016                                                                                        Osa 5 (to-pe) 13.-14.10.2016
Osa 3 (to-pe) 4.-5.8.2016                                                                                        Osa 6 (to-pe) 17.-18.11.2016

Koulutukset klo 9.00-17.00

 

Järjestäjä: Savanna ConneXions Oy

Hinta: 300 €/osa. (sis. alv 24%) Hinta sisältää koulutuksen, materiaalin ja kahvit.

Kouluttaja: Hanna Savanna, CNVC Certified Trainer (kansainvälisesti sertifioitu NVC-kouluttaja Suomessa)

Ilmoittautumiset Koulutusesite ja koulutuksen sisältö

 

RAKENTAVA, MYÖTÄELÄVÄ VUOROVAIKUTUS antaa käytännönläheisesti opittavat taidot – kuulla toisia ja tulla kuulluksi myös vaikeissa konfliktitilanteissa niin, että jokaisen osapuolen tarpeet huomioidaan ja yhteys säilyy.

NVC-taitoja on mahdollisuus hyödyntää esimiestyössä ja työyhteisöjen hyvinvoinnissa, kuntouttavassa toiminnassa, terapeuttisessa työssä, asiakaspalvelussa, kriisi-, väkivalta- ja sovittelutilanteissa, kouluyhteisössä, lasten ja nuorten kasvatuksessa, parisuhteessa sekä muissa henkilökohtaisissa ihmissuhteissa.

Keskeisenä opitaan esim. käyttämään tarkkaa havainnointia, tunteiden ja tarpeiden tunnistamista ja nimeämistä, selkeiden pyyntöjen ja toiveiden esittämistä, kohtaamaan voimakkaita tunteita tai ottamaan vaikeita asioita puheeksi, puhumaan syyllistämättä, sanomaan rakentavasti ei sekä keskeyttämään yhteyttä vaalien.

Olkkarin Kokemus- ja vertaistoimijat ry toivoo voivansa edistää alueella rakentavan vuorovaikutuksen oppimista, leviämistä ja käyttöönottoa palvelunkäyttäjien/työntekijöiden kuulluksi tulemisen ja jaksamisen edistämiseksi.

Rakentavan vuorovaikutuksen on kehittänyt psykologian tohtori Marshall Rosenberg, joka on ollut useaan kertaan ehdokkaana Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. 

Lisätietoa Väkivallattomasta vuorovaikutuksesta (Nonviolent Communication) saat kansainvälisen yhdistyksen verkkosivuilta osoitteessa: www.cnvc.org sekä Savanna ConneXions Oy:n verkkosivuilta: www.savannaconnexions.fi

NVC-kouluttajat myös facebookissa! https://www.facebook.com/pages/Savanna-ConneXions-Oy/1456136757945926

————————————————-

OLKKARIN KOULUTUSTEN TARKOITUS

Olkkari haluaa edistää toipumista, kokemustiedon ja informatiivisen tiedon eteenpäin menoa, elämänhallintaa, omien taitojen käyttöönottoa, vaikuttamista palvelujen kehittymiseen ja ymmärryksen lisääntymistä mielenterveys- ja päihdeasioissa. Olkkari toteuttaa tähän liittyen erilaista koulutus- ja kurssitoimintaa, joista ajankohtaista tietoa löytyy aina myös tapahtumakalenterista.

Olkkari edistää NVC – väkivallattoman eli rakentavan vuorovaikutuksen koulutuksen leviämistä palvelujärjestelmään avuksi asiakkaan kuulemiseen ja työntekijöiden jaksamiseen. Käytännönläheinen taito säilyttää yhteys toiseen haastavissakin tilanteessa! Opi ilmaisemaan itseäsi, kuuntelemaan toista myötätuntoisesti, rajaamaan, sanomaan ei ja puhumaan väkivallattomasti, niin että tulet kuulluksi!

Lisäksi Olkkari tekee yhteistyötä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Voimaa arkeen-koulutuksiin, jotka ovat avoimia kaikille. Koulutukset yhdistävät kokemusasiantuntijat, kaikki omasta mielen hyvinvoinnistaan kiinnostuneet ja heidän läheisensä, ammattilaiset ja opiskelijat. Samassa ryhmässä opiskelevat myös joka vuosi uudet kokemusasiantuntijat. Koulutuksiin kuuluvat asiantuntijaluento ja kokemusasiantuntijan puheenvuoro sekä vuorovaikutuksellista keskustelua yleisön kanssa. Kuka tahansa voi osallistua mukaan kiinnostuksensa mukaan eri luennoille!

Voimaa arkeen-kurssit löydät tästä.

Lisätietoja Voimaa arkeen-kurssitoiminnasta:

Susanna Ahola, projektityöntekijä

Puhelin 044 415 0003, susanna.ahola@epshp.fi

Koulutusavustaja/kokemusasiantuntija

Puhelin 044 415 2963, koulutusavustaja@epshp.fi